Congres Ouderschap Blijft

Het aantal complexe scheidingen neemt toe. Wat zijn de feiten en wat doet scheiden met kinderen? Welke hulp is nodig rond een scheiding zodat het kind en gezin op tijd de juiste hulp krijgen en hoe blijven we het kind hierbij centraal stellen?

Hoe realiseer je een sluitende aanpak in de regio, welke partners spelen hierbij een rol en hoe kunnen ze optimaal samenwerken? Wat heeft Ouderschap Blijft hierin te bieden?

Deze vragen komen aan bod tijdens het congres ‘Bouw een brug – Het kind centraal bij conflictscheidingen’ van de Vereniging Ouderschap Blijft.

Onder leiding van dagvoorzitter Frenk van der Linden proberen we aan de hand van actuele praktijkervaringen, recente informatie uit de wetenschap en beleid via dynamische uitwisseling antwoorden te vinden.

In de ochtend spreken: Marsha Pinedo (Villa Pinedo), Maurits Barendrecht (HiiL) en Annemarie Profittlich (Entrea Lindenhout). Tevens is er uitwisseling en discussie met panel en zaal.

In de middag houdt Andre Rouvoet een lezing en zijn er twee workshoprondes met interessante onderwerpen zoals risicotaxatie, de richtlijn ‘Scheiding en problemen van jeugdigen, samengestelde gezinnen, verlies en rouw, de stem van het kind e.a.

Het congres is voor iedereen betrokken bij de hulp tijdens en na een (conflict)scheiding: uitvoerend professionals, beleidsmedewerkers, medewerkers van de Raad voor de Kinderbescherming, rechters, advocaten, mediators, professionals uit het onderwijs enz…

Meld je aan!

Meer informatie en aanmelden op: www.ouderschapblijft.nl/congres