Blijf deze site volgen voor laatste nieuws

Laatste wijziging 08-02-2021 | Youké houdt de ontwikkelingen rond het Corona-virus nauwlettend in de gaten. Indien de landelijke maatregelen worden aangepast, is hier te lezen wat dit betekent voor de hulpverlening en locaties van Youké. Blijf onze website volgen voor het laatste nieuws.

Wijzigingen hulpverlening bij Youké door Corona-virus

Wijzigingen hulpverlening bij Youké door Corona-virus

Om het Corona-virus tegen te gaan heeft de overheid strenge maatregelen ingevoerd. Deze zijn vanaf 8 februari 2021 grotendeels verlengd. Wat betekent dit voor de hulpverlening van Youké? Wij blijven alle zorg bieden op een veilige manier. 

Dagbehandeling en vroegdiagnostiek 
De groepen zijn vanaf 8 februari weer volledig open. Het kan zijn dat het behandelprogramma op de groepen er de komende periode anders uitziet. Een groep kan tijdelijk worden gesloten als er een besmetting is geconstateerd. De leiding en kinderen van de groep gaan dan 5 dagen in thuisquarantaine. Daarna kan de groep weer open voor de kinderen die negatief zijn getest.

Onderwijsgroepen 
Bij de onderwijs- zorgarrangementen (OZA) werken we altijd samen met een school. De scholen gaan op 8 februari in principe weer open, de datum kan per school verschillen. Als de school open is, bieden wij ook onze hulpverlening ter plaatse. Een groep kan tijdelijk worden gesloten als er een besmetting is geconstateerd. De leiding en kinderen van de groep gaan dan 5 dagen in thuisquarantaine. Daarna kan de groep weer open voor de kinderen die negatief zijn getest.

Afspraken (bij u thuis of elders)
Een afspraak met jullie hulpverlener zal de komende periode zoveel mogelijk digitaal/telefonisch plaatsvinden. Soms is het voor de hulpverlening noodzakelijk om fysiek af te spreken. In dat geval zullen we overleggen hoe we de afspraak veilig vorm kunnen geven. Zo bespreken we of het bij jullie thuis of op andere locatie plaatsvindt. We houden natuurlijk rekening met de 1,5 meter afstand (m.u.v. de kinderen t/m 12 jaar). De hulpverlener draagt bij binnenkomst een mondkapje en stemt met jullie af of dit gewenst is gedurende de hele afspraak. Van tevoren zullen we vragen of alle betrokkenen gezond zijn.

Verblijfsgroepen, gezinshuizen en pleegzorg
Om de gezondheid van de kinderen, (pleeg)ouders en onze collega’s op de groepen zo goed mogelijk te waarborgen, hebben we afspraken gemaakt voor bezoek en het pendelen tussen het pleeggezin/Youké-thuis en thuis.

  • Alle (pleeg-)kinderen en jongeren 0 t/m 21 jaar mogen heen en weer pendelen tussen hun pleeggezin/Youké-thuis en thuis. Ook vindt weekendpleegzorg plaats. Wel geldt dat de familieleden geen (lichte) ziekteverschijnselen mogen hebben. Als dat wel zo is kan er direct getest worden. Daarnaast vragen we het gezin om alle landelijke hygiënemaatregelen op te volgen. Dat houdt in 1,5 meter afstand houden voor iedereen van 13 jaar en ouder, behalve jeugd t/m 18 jaar onderling, extra handen wassen, geen handen schudden, ruimtes ventileren en contactoppervlakten goed schoonhouden.
  • De kinderen en jongeren mogen op Youké-locaties bezoek ontvangen als iedereen gezond is. We zijn daar wel voorzichtig mee en houden per kind het aantal bezoekers aan dat de overheid per dag voorschrijft. Uit voorzorg vindt dit bezoek -waar mogelijk- niet op de groep zelf plaats, maar buiten of in een aparte ruimte. Tijdens het lopen door het pand vragen we u een mondkapje te dragen.

Onze locaties
Bijeenkomsten en Youkademy-trainingen vinden voorlopig zoveel mogelijk digitaal plaats. Onze locaties zijn eerder dit jaar wel ingericht op de 1,5 meter-samenleving. Zo hebben we bijvoorbeeld wacht- en spreekruimtes aangepast, wordt er extra schoongemaakt en zijn er desinfectiemiddelen/mondkapjes beschikbaar.

We zetten nog steeds de schouders eronder en blijven ons zo goed mogelijk inzetten voor gezinnen, jongeren en kinderen.

Met vriendelijke groet,

Marlies van Loon

Bestuurder Youké

Veelgestelde vragen door ouders

We hebben hier veelgestelde vragen van ouders verzameld en beantwoord.