Blijf deze site volgen voor laatste nieuws

Laatste update 30-6-2020 14.45 uur |  Youké houdt de ontwikkelingen rond het Corona-virus nauwlettend in de gaten. Indien de landelijke maatregelen worden aangepast, is hier te lezen wat dit betekent voor de hulpverlening en locaties van Youké. Blijf onze website volgen voor het laatste nieuws.

Nieuw in dit bericht:
30-6-2020 Aanpassingen en verruiming na persconferentie 24-6-2020. Geldt vanaf 1-7-2020.

 

Wijzigingen hulpverlening bij Youké door Corona-virus

Sinds een aantal maanden heeft het Corona-virus invloed op de manier waarop we leven. De overheid versoepelt eerder afgekondigde maatregelen waar mogelijk. Wat betekent dit voor de hulpverlening van Youké? We bieden alle zorg weer volledig op een veilige manier. Daarbij houden we ons aan de hygiënemaatregelen en de 1,5 meter afstand. Jeugd tot 18 jaar hoeft onderling geen afstand meer te houden. Tussen volwassenen en kinderen tot 12 jaar hoeft dat ook niet meer.

Behandelgroepen
Op onze dagbehandelgroepen, (vroeg)diagnostiekgroepen en onderwijsgroepen (OZA’s) zijn per locatie afspraken om 1,5 meter afstand tussen volwassenen te houden. Dit is vooral van belang voor de haal- en brengmomenten.

Afspraken (bij u thuis of elders)
Een afspraak met onze hulpverlener kan bij u thuis of op locatie plaatsvinden op 1,5 meter afstand (m.u.v. de kinderen tot 12 jaar). Van te voren zullen we vragen of alle betrokkenen vanaf  7 jaar en ouder gezond zijn. Ook zullen we met jullie overleggen hoe we de afspraak veilig vorm kunnen geven. Daarnaast maken we ook nog steeds gebruik van (beeld)bellen.

Verblijfsgroepen en pleegzorg
Om de gezondheid van de kinderen, (pleeg)ouders en onze collega’s op de groepen zo goed mogelijk te waarborgen, hebben we afspraken gemaakt voor bezoek en het pendelen tussen het pleeggezin/Youké-thuis en thuis.

  • Alle (pleeg-)kinderen en jongeren 0 t/m 21 jaar mogen heen en weer pendelen tussen hun pleeggezin/Youké-thuis en thuis. Ook vindt weekendpleegzorg plaats. Wel geldt dat de familieleden geen (lichte) ziekteverschijnselen mogen hebben. Als dat wel zo is kan er direct getest worden en is de uitslag vaak snel bekend. Daarnaast vragen we het gezin om alle landelijke hygiënemaatregelen op te volgen. Dat houdt in 1,5 meter afstand houden voor iedereen vanaf 13 jaar, behalve jeugd t/m 18 jaar onderling, extra handen wassen, geen handen schudden, ruimtes ventileren en contactoppervlakten goed schoon houden.
  • De kinderen en jongeren mogen op Youké-locaties bezoek ontvangen. Dat kan als iedereen in goede gezondheid is. Uit voorzorg vindt dit bezoek -waar mogelijk- niet op de groep zelf plaats, maar buiten of in een aparte ruimte.

Bovenstaande afspraken voor kinderen en jongeren die op een 24-uursgroep verblijven zijn ook voor pleegkinderen van toepassing.

Bijeenkomsten/trainingen
Bijeenkomsten en Youkademy-trainingen vinden op 1,5 meter plaats. Onze locaties zijn ingericht op de 1,5 meter-samenleving. Zo hebben we bijvoorbeeld wacht- en spreekruimtes aangepast, wordt er extra schoongemaakt en zijn er meer desinfectiemiddelen beschikbaar.

We zetten nog steeds de schouders eronder en blijven ons zo goed mogelijk inzetten voor gezinnen, jongeren en kinderen.

Met vriendelijke groet,

Marlies van Loon

Bestuurder Youké

 

 

Veelgestelde vragen door ouders

We hebben hier veelgestelde vragen van ouders verzameld en beantwoord.