Na 11 jaar neemt bestuurder Fawzia Nasrullah afscheid van Youké. Fawzia wordt lid van het college van bestuur bij Stichting PCOU en de Willibrord Stichting. Een organisatie voor primair onderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs in de regio Utrecht. We feliciteren haar van harte met deze nieuwe functie.

Fawzia begon in 2007 als bestuurder van het toenmalige Trajectum. Ze gaf op mensgerichte wijze vorm aan de fusie met Zandbergen Jeugd- en Opvoedhulp. Daaruit is in 2015 Youké ontstaan. In de afgelopen 3,5 jaar heeft Youké een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Tijdens transitie en transformatie in de jeugdzorg heeft Youké onder leiding van Fawzia actief bijgedragen aan de ontwikkeling van het stelsel. Hiervoor is regelmatig de samenwerking gezocht met gemeentes en partners. Youké is gegroeid naar een flexibelere organisatie. Fawzia heeft op inspirerende wijze een wezenlijke bijdrage geleverd.

We zijn verheugd te kunnen mededelen dat Maarten Hoek op 1 september 2018 aantreedt als interim bestuurder van Youké. Hij is bedrijfskundige en heeft jarenlange ervaring als (interim) bestuurder in de zorg. Maarten heeft zowel bij zorgverzekeraars als bij zorginstellingen gewerkt. Hij was voorzitter van de WMO Raad in zijn gemeente en voorzitter Raad van Toezicht van een grotere zorginstelling.

 

Youké zet zich onverminderd in voor een sterke jeugd.

Een vriendelijke groet,

Lucie Musterd
Voorzitter Raad van Toezicht Youké