Welkom

meteen goed

Meteen goed

Op tijd de juiste hulp rond jouw gezin

Lees meer

Meteen goed

Op tijd de juiste hulp rond jouw gezin

Hulp zoeken is moedig. Maar ook kwetsbaar en soms spannend. Daarom is ons doel dat je bij ons je verhaal maar één keer hoeft te vertellen. Een vast aanspreekpunt zorgt ervoor dat je een duidelijk en compleet antwoord krijgt op je vraag. Dat doen we samen met jou en bijvoorbeeld school, BSO, huisarts en andere sterkmakers. We bundelen onze kennis en vormen één team.

Met ‘meteen goed’ bedoelen we ook dat we zo snel mogelijk specialistische jeugdhulp bieden. Want hoe eerder er hulp komt, hoe kleiner de kans dat je later meer ondersteuning nodig hebt.

Ons streven: hulp meteen goed,
persoonlijk en dichtbij

meteen goed

Persoonlijk

Hulp die precies past bij jullie unieke behoefte

Lees meer

Persoonlijk

Hulp die precies past bij jullie unieke behoefte

Jij kent jezelf het beste. En als ouder ben jij expert op het gebied van je kind. Daarom gaan we in onze hulp uit van wat jij denkt dat kan werken. We maken samen een plan op maat waarin staat hoe we de hulp gaan vormgeven. Dit plan sluit helemaal aan bij hoe jij en je gezin in het leven staan.

Wat onze hulp ook persoonlijk maakt is de mogelijkheid van de inbreng van een ervaringsdeskundige. Deze sterkmaker heeft in het verleden ook hulp gehad en kan vanuit zijn of haar eigen ervaring met je meedenken. De ervaringsdeskundige begrijpt wat je doormaakt, biedt herkenning en kan helpen met je zelfvertrouwen.

meteen goed

Dichtbij

Opbloeien met hulp in je vertrouwde omgeving

Lees meer

Dichtbij

Opbloeien met hulp in je vertrouwde omgeving

In je eigen omgeving ben je het meest op je gemak. Daarom vlechten we onze hulp door jouw normale leven heen, heel dichtbij en vertrouwd. We zijn er voor je op school, in je gezin of bij de sportclub.

Bekende sterkmakers, zoals familieleden of mensen uit de buurt, staan om je heen en geven je een duwtje in de goede richting. Soms is het beter juist even uit je eigen omgeving te zijn. Ook dan vinden we een plekje dichtbij waar jij of je kind tijdelijk kan wonen.

“Jonas (4) heeft autisme. Hij is snel overprikkeld en liep vast op de normale basisschool. Ook thuis was er veel spanning. Daarom is er hulp gekomen voor het hele gezin, op school en thuis. Jonas wordt in zijn nieuwe klas op het speciaal basisonderwijs begeleid door jeugdzorgwerkers van Youké. Zijn ouders krijgen gezinsbegeleiding zodat zij beter leren begrijpen wat Jonas nodig heeft. Ook is er meer tijd en aandacht voor Jonas’ zus (9). Zij trok zich namelijk steeds meer terug om ruzie met Jonas te ontlopen. De gezinsbegeleidster van Youké heeft een paar keer met haar gepraat over wat autisme is. Mooi aan deze aanpak is dat iedereen bijdraagt aan een fijner gezinsleven. Het gaat inmiddels veel beter. Er is meer begrip over en weer en de sfeer thuis is positiever.”
Hulpverlener van Youké
Op de kaart hiernaast zie je een overzicht van de regio’s waarin Youké actief is. Voor hulp van Youké heb je een verwijzing nodig van bijvoorbeeld het lokale wijkteam of de huisarts.

Iedereen een sterkmaker

Sterkmakers zijn mensen die om jou als jongere of om je gezin heen staan.
Lees meer

Iedereen een sterkmaker

Sterkmakers zijn mensen die om jou als jongere of om je gezin heen staan. Je vindt ze overal, zoals in je familie, op de sportclub en op school. Deze mensen doen een stapje extra voor je. Bijvoorbeeld door je kind een middag op te vangen. Of elke week met je te wandelen in het bos. Wij betrekken ze graag bij onze hulp.

Ook in jou en in je gezin schuilen sterkmakers. Want iedereen heeft talenten. We gaan ontdekken wat jullie voor elkaar kunnen betekenen. Zo zetten we ons allemaal in zodat jullie zelf sterker verder kunnen.

Alle hulp bij elkaar

Een team van experts gaat met jouw vraag aan de slag. We maken een plan op maat.
Lees meer

Alle hulp bij elkaar

Een team van experts gaat met jouw vraag aan de slag. We maken een plan op maat. Wat jij belangrijk vindt en waar jij hulp bij wilt vormt altijd het startpunt.

Samen met jou bekijken we wat je precies nodig hebt. Voor de één werkt het goed om samen te komen met een hulpverlener die verstand heeft van waar je mee rondloopt. Voor een ander kan de steun van een sterkmaker, zoals een buurvrouw of vriend, het verschil maken. Soms is een mix van hulp nodig.

Waar heb je hulp nodig?

Met vertrouwen de toekomst in. Dat is wat je het liefst wil voor jezelf, je kind en je gezin.
Lees meer

Waar heb je hulp nodig?

Met vertrouwen de toekomst in. Dat is wat je het liefst wil voor jezelf, je kind en je gezin. Als je door een pittige periode gaat, is dat vertrouwen soms ver te zoeken. Het kan zijn dat een situatie zo ingewikkeld wordt dat je er zelf niet meer uitkomt. Je loopt bijvoorbeeld als jongere vast op school of hebt veel ruzie met je ouders. De opvoeding valt je als ouder zwaar of je maakt je zorgen over hoe het met je kind gaat.

Gelukkig sta je er niet alleen voor. Met specialistische jeugdhulp van Youké kun je sterker verder.

“Bij mijn opa en oma had ik het lange tijd goed, maar toen kwamen er problemen. Ik was zestien en had ruimte nodig. Via Frank van Youké kreeg ik een plekje in de InVerbindingGroep. Daar heb ik veel aan gehad. Ik moest wat meer op eigen benen staan en leerde praktische dingen zoals koken en de was doen. Inmiddels woon ik zo goed als zelfstandig. Youké heeft me het opstapje gegeven, zo zie ik het. Het contact met mijn opa en oma gaat weer hartstikke goed. We bellen dagelijks en binnenkort gaan we twee weken op vakantie naar Oostenrijk.”
Dylan (18)

Tevredenheidscijfer Tevredenheidscijfer

7.7

Jongeren

8

Ouders