2 hulpvormen

We laten onze hulpverlening aansluiten op de vragen die er zijn. Daarom is Youké groep de Vlieger in Nieuwegein vanaf nu omgebouwd naar 2 hulpvormen: Youké de Vlieger Vroegdiagnostiek & Youké groep de Vlieger ASS.

 

Youké de Vlieger Vroegdiagnostiek
Voor wie? Bijvoorbeeld voor Jason. Hij is 2 jaar en gaat sinds een paar maanden naar een  peuterspeelzaal in Nieuwegein. De peuterspeelzaal heeft zijn ouders geadviseerd hulp in te schakelen. Jason heeft opvallend veel moeite met het opvolgen van regels. Ook zorgt hij voor onrust in de groep en is hij moeilijk te begeleiden. Het is niet duidelijk waardoor dit komt.

Bij Youké groep de Vlieger Vroegdiagnostiek observeren we hem op de groep en komen we thuis in het gezin. Als dat niet voldoende is wordt er uitgebreidere diagnostiek thuis gedaan. De Vlieger Vroegdiagnostiek is er voor kinderen van ongeveer 2 t/m 4 jaar.

 

Youké groep de Vlieger ASS

Voor wie? Voor Saloua (3 jaar) en haar ouders bijvoorbeeld. De ouders van Saloua zijn naar het wijkteam gegaan. Ze maken zich zorgen. Hun dochter maakt bijna geen oogcontact en praat nauwelijks. Ook loopt ze erg achter in haar ontwikkeling. De groepsgerichte behandeling lijkt haar niet verder te helpen. De hulpverleners vermoeden een vorm van autisme.

Bij Youké groep de Vlieger ASS kunnen we Saloua stimuleren zodat ze zich weer verder gaat ontwikkelen. De Vlieger ASS is een intensieve en kleinschalige behandelgroep voor maximaal 4 jonge kinderen met (een vermoeden van) autisme. We sluiten aan bij de behoefte en mogelijkheden van een kind, zo hoeft een kind zoals Saloua zich niet aan te passen aan het dagprogramma. Haar ouders worden actief betrokken bij de behandeling. De Vlieger ASS is voor kinderen ongeveer van 2 t/m 5 jaar.

 

Voorheen was De Vlieger een behandelgroep voor jonge kinderen en hun gezin. De 2 nieuwe groepen zijn gevestigd in het schoolgebouw van SBO de Evenaar op de Dasseweide 1 te Nieuwegein. Meer weten over hoe we werken op deze specifieke groepen? Mail ons gerust voor aanvullende informatie.

Contact
Youké groep De Vlieger Vroegdiagnostiek | groepdevliegerVD@youke.nl
Youké groep De Vlieger ASS | groepdevliegerASS@youke.nl