Kans of keurslijf?

De Youkademy organiseert een interactieve paneldiscussie met interne en externe deskundigen rondom rollen, verantwoordelijkheden, bevoegdheden en dilemma’s over het onderwerp: Op de grens van professionele kaders en vernieuwing: kans of keurslijf? Je kunt deze interactieve paneldiscussie bijwonen als toehoorder maar je kan ook ter plekke zelf actuele kwesties voorleggen.

Datum: maandag 11 juni 2018
Van: 14.00 tot  16.30/17.00 uur
Locatie:Verlengde Slotlaan 109, 3707 CE Zeist
Voor wie: alle jeugd- en gezinsprofessionals, gedragswetenschappers, teamhoofden etc.

Vraagstuk:
Als organisatie voor Jeugd- en Opvoedhulp willen wij doorontwikkelen en vernieuwen door bijvoorbeeld het nog vaker inzetten van integrale (GGZ-) hulp. Maar hoe zit het dan met verantwoorde hulp en verantwoordelijkheden? Wat is je rol en waar liggen je bevoegdheden ten opzichte van je SKJ en BIG registratie? Wanneer eindigt het begeleiden van het oplossen van problemen en begint het behandelen van stoornissen? Vragen komen dan naar voren als: ‘Ben ik daar wel vakbekwaam voor?’

We willen in een interactieve paneldiscussie meer duidelijkheid proberen te krijgen over deze vraagstukken binnen dit levendige speelveld van professionele kaders en vernieuwingsdrang. Als externe deskundigen hebben in ieder geval al toegezegd:

  • Mr. Nicoline Jacobs. Zelfstandig adviseur Juridische adviezen en scholing Zorg, Welzijn Onderwijs, tevens verbonden met het SKJ / Tuchtrecht.
  • Mr. Wilma Lozowski, Senior Beleidsmedewerker Jeugd van het NIP

Kom luisteren en/ of doe mee en meld je aan via Youkademy@youke.nl. (Wacht daar niet te lang mee want het aantal plaatsen is beperkt.)
Wil je meer weten over de aanleiding voor deze paneldiscussie? Lees verder in de bijlage!

Over Youkademy
De Youkademy is de opleidingsafdeling van Youké en ondersteunt professionals in hun ontwikkeling met training, coaching en begeleiding rond het vakmensschap `opgroeien en opvoeden`.