Hallo Belgrado!

Acht gemotiveerde en gedreven professionals vertrokken vol goede moed naar het mooie en warme Belgrado. Het bezoek stond in het teken van kennisdelen en uitwisseling. Door middel van het geven van verschillende workshops bijvoorbeeld over InVerbinding met JIM en een systeemopstelling. Maar ook over  identiteitsontwikkeling bij jonge meiden, door het bespreken van rolmodellen (waarom is die persoon wel of geen rolmodel) in een samenleving. Daarnaast waren er rondleidingen op de instelling en groepen in Belgrado en ruimte om in gesprek te gaan met de Servische  hulpverleners. Dit kwam aan het einde van de week heel mooi samen tijdens een live supervisie, waar veel van elkaars inzichten werd geleerd en twee werelden voor even één werden.

 

Een ander hoogtepunt was de spelletjesmiddag voor de kinderen van de instelling. Met spijkerpoepen, koekhappen, zaklopen, bellenblazen en  stoelendans konden stickers worden verdiend. Als je alle onderdelen succesvol had afgerond kreeg je een mooie prijs. De middag eindigde in een watergevecht met ballonnen en waterpistolen. Waarschijnlijk liggen er nu nog steeds een paar waterpistolen verstopt in de instelling.

 

Ben je benieuwd geworden naar een kleine sfeerimpressie? We hebben de hele week de vlogcamera in de aanslag gehouden en een samenvatting van alle vlogs gemaakt die je hier kunt bekijken.