KOOS Utrecht en Spoor030

Sinds 1 januari 2020 zijn er twee aanbieders voor alle specialistische jeugdhulp voor kinderen, jongeren en gezinnen in Utrecht.  Nieuwe verwijzingen gaan vanaf nu naar ‘KOOS Utrecht’ of ‘Spoor030’. Maakte je kind of jullie gezin in 2019 gebruik van jeugdhulp bij Youké? Dan loopt de hulp zoveel mogelijk door bij ons.

 

Naar welke organisatie verwijzen?
De wijken in Utrecht zijn verdeeld tussen de aanbieders van specialistische jeugdhulp: KOOS  en Spoor030. In de afbeelding hiernaast is de verdeling te zien.

Meer over KOOS Utrecht

KOOS Utrecht biedt specialistische jeugdhulp in het westelijk deel van Utrecht. KOOS werkt vanuit het gedachtegoed van Positieve Gezondheid. KOOS werkt altijd samen met of aansluitend op het Buurtteam of andere partners uit de basiszorg. Je vindt de BASEcamps van KOOS waar kinderen, jongeren en gezinnen wonen. BASE staat voor Buurtgerichte, Ambulante, Specialistische Expertise. KOOS Utrecht is ontstaan vanuit Youké, Altrecht, de Rading, Reinaerde en de Opvoedpoli.

Wil je meer weten over KOOS kijk dan op koosutrecht.nl

Meer over Spoor030

Als je in de Binnenstad of de wijken Oost, Noordoost, Overvecht, Nood-West en Zuid woont, dan kun je terecht bij onze collega’s van Spoor030.

Spoor030 wordt ingezet voor specialistische jeugdhulp ná een verwijzing door Buurtteam, SAVE, huisarts, JGZ-arts of medisch specialist. Spoor030 werkt nauw samen met deze verwijzers en kan door hen gevraagd worden om mee te denken en ingeschakeld worden voor consult.

Meer informatie? spoor030.nl

Veranderingen specialistische jeugdhulp Utrecht

Op de site van gemeente Utrecht lezen kun je meer lezen over de veranderingen in de specialistische jeugdhulp in de stad.