Werkbezoek Jeugd- en Opvoedhulp

Vrijdag 1 juni 2018  organiseren wij een middag waarbij Raadsleden, Commissielieden, leden van colleges van B&W en hun staf op werkbezoek kunnen komen bij Youké. U komt hier meer over de Jeugd- en Opvoedhulp te weten. Het programma ziet er als volgt uit:

Programma vrijdag 1 juni

12.00-13.00 uur | Lunch

Samen met Youké-bestuurder Fawzia Nasrullah, manager Henri Gritter en accounthouders Yvonne Kok en Heleen van Elk gaat u tijdens de lunch in gesprek. Het gesprek zal gaan over het gezamenlijk bouwen aan het  zorglandschap.  Een onderdeel hiervan is de uitdaging die we met elkaar tegenkomen rondom de kwetsbare jongeren in de leeftijd 18-/18+.

13.00-14.00 uur | InVerbinding – in gesprek met een JIM

We nemen u mee naar een InVerbindinggroep waar u aan de keukentafel in gesprek gaat met een InVerbindingthuis-medewerker en een JIM (Jouw Informele Mentor, vaak bijvoorbeeld de oma, tante of vader van vriend) van een jongere waarbij we met de InVerbinding methodiek werken aan het voorkomen van een uithuisplaatsing. Ze vertellen over hun ervaringen.

14.00-15.00 uur | Vroegdiagnostiek

“Zo vroeg als mogelijk” en “op de locatie van het kind” termen die we regelmatig voorbij horen komen en bij ons allemaal tot de verbeelding spreken. Maar wat betekent dit in de praktijk en waarom is er bij kinderen onder 5 jaar al jeugdhulp nodig?

15.00-16.00 uur | Complexe scheiding

Iedereen kent mensen die gescheiden zijn maar wanneer is dit nu een complexe scheiding waar hulpverlening bij te pas komt? Door het geanonimiseerde verhaal van een gezin wordt u meegenomen in het werk van onze collega’s. Ook laten ze u een ervaring beleven waardoor u nog beter kunt invoelen wat een complexe scheiding voor de kinderen betekent.

16.00-17.00 uur | Napraten en borrel

Graag gaan we met u in gesprek over wat u vanmiddag gezien en gehoord heeft. Roept dit prangende vragen op? Wanneer de centrale vragen besproken zijn is er ruimte om onder het genot van een hapje en drankje na te praten met elkaar en individueel vragen te stellen aan Youké-bestuurder Fawzia Nasrullah, manager Henri Gritter en accounthouders Yvonne Kok en Heleen van Elk.

Praktische informatie

ADRES                       Youké, Verlengde Slotlaan 109, 3707 CE Zeist.
PARKEREN EN OV Er is voldoende parkeergelegenheid in Zeist. Indien u met het openbaar vervoer komt raden wij u aan op 9292.nl te kijken voor actuele vervoersinformatie.

Vragen of opmerkingen?
Neem contact op met Annemarie Puijk,  Managementassistent bij Youké apuijk@youke.nl of 088 170 5271.

 

U kunt zich niet meer aanmelden voor het werkbezoek. Wilt u op de hoogte blijven van vervolgactiviteiten? Mail dan naar communicatie@youke.nl.