Interactief theater JIM

Sinds de transitie Jeugdzorg spreekt men geregeld over de transformatie en kanteling; het inzetten van de eigen kracht van de jongere en het netwerk meer activeren. Maar wat betekent dit écht in het dagelijks werk van een hulpverlener?
Aan de hand van de JIM-aanpak maken de partners van InVerbinding dit tijdens het Interactieve JIM theater concreet. Er zijn al een aantal succesvolle voorstellingen geweest. Ben jij een hulpverlener en ook benieuwd? Amerpoort, Jellinek en Youké dagen je deze interactieve middag uit meer dan een toeschouwer te zijn en deelnemer te worden.

Interesse? Geef je hier op voor het Interactief JIM theater!

Over JIM
JIM is een aanpak waarbij een jongere zelf een mentor uit zijn omgeving kiest om te helpen bij conflicten thuis om uithuisplaatsing te voorkomen. Dit kan een vertrouwde oom, zus, tante of buur zijn. De mentor helpt in het doorbreken van aanhoudende conflicten. JIM is vertrouwenspersoon voor de jongere en zijn vertegenwoordiger richting ouder(s) en professionals. De JIM heeft een centrale rol en is geen aanvulling op de professionele hulpverlening maar is een onmisbaar onderdeel van de aanpak. Met resultaat! Jongeren en hun gezinnen worden aangesproken op hun eigen kracht en worden beter geholpen, de effectiviteit van de jeugdzorg stijgt en de kosten dalen.

 Programma Interactief theater JIM
14.30 – 15.00 | Inloop
15.00 – 15.05 | Welkom, korte introductie JIM.
15.05 – 16.30 | ‘Ja, Interessante Methodiek’ theaterstuk.
16.30 – 17.00 | Borrel, vragen stellen aan team InVerbinding en een JIM.


Locatie

Stichting Papageno,  Naarderstraat 77,  1251 BG Laren.

 

Voor nog meer over JIM: filmpjes, artikelen en het boek – klik hier.