FAQ ouders/verzorgers

Laatste bewerking 13-01-2021, aangepast n.a.v. de persconferentie op 12-01-2021.

We hebben hier de meest gestelde vragen van ouders en verzorgers verzameld en beantwoord;

Mijn kind heeft (in de afgelopen 10 dagen) contact gehad met iemand met het virus. Kan mijn kind naar de groep komen?
Als jullie met de hulpverlener hebben afgesproken dat je kind naar groep blijft komen, maar je kind heeft contact gehad met iemand met Corona, doorloop dan hier deze beslisboom voor kinderen van 0-12jr. Jullie vaste contactpersoon van Youké blijft bereikbaar voor overleg en hulpvragen.

Mijn kind is een beetje verkouden mag hij/zij nu wel naar de dagbehandel-/vroegdiagnostiek-/onderwijsgroep komen?
Als jullie met de hulpverlener hebben afgesproken dat je kind naar groep blijft komen, maar verkouden is, doorloop dan hier deze beslisboom voor kinderen van 0-12jrJullie vaste contactpersoon van Youké blijft bereikbaar voor overleg en hulpvragen. 

In overleg met Youké is besloten dat mijn kind minder of niet naar de behandelgroep gaat. Maar het is thuis soms moeilijk met het gedrag van mijn kind. Wat kunnen jullie voor ons betekenen?
Neem gerust telefonisch contact op met de betrokken hulpverlener. Deze zal met u meedenken en bespreken hoe wij jullie kunnen helpen. Indien noodzakelijk kan uw kind toch vaker naar de groep komen. 

Ik moet zelf werken. Kan mijn kind dan wel naar de groep komen?
Wanneer een ouder/verzorger werkzaam is in de zorg of een ander cruciale beroep heeft, is het inderdaad mogelijk uw kind naar een (alternatieve) groep te brengen. Het kan zijn dat dit niet de gebruikelijke groep van uw kind is. Neem contact op met jullie gebruikelijke pedagogisch medewerker om de mogelijkheden te bespreken. 

Komt de taxi mijn kind wel halen?
Als met u is afgesproken dat uw kind wordt opgevangen, dan komt de taxi langs. De tijden van halen en brengen kunnen wel aangepast zijn.


Als jullie vraag niet is beantwoord, neem dan contact op met jullie gebruikelijke contactpersoon of bel ons op 088 170 5000.

 

Hulpverlening bij Youké

Lees hier meer over de veranderingen van de hulpverlening bij Youké als gevolg van het Corona-virus.