FAQ ouders/verzorgers

We hebben hier de meest gestelde vragen van ouders en verzorgers verzameld en beantwoord;

Mijn kind is een beetje verkouden mag hij/zij nu wel naar de groep komen?
De regels vanuit de Rijksoverheid verschillen hiervoor per leeftijd.

Kinderen van 0-12 jaar
Kinderen van 0 tot en met 12 jaar mogen met verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn of bekende hooikoortsklachten) wel naar de groep komen. Er zijn wel een aantal uitzonderingen:

  • je kind van 0-12 jr mag niet komen als hij/zij verlies van reuk/smaak heeft of (meer dan incidenteel) hoest.
  • je kind van 0-12 jr mag niet komen als hij/zij verhoging en/of koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.
  • je kind van 0-12 jr mag niet komen als je kind in het bron- en contactonderzoek zit van iemand die positief getest is op Corona.
  • je kind van 0-12 jr mag niet komen als iemand in jullie gezin klachten heeft die passen bij Corona.

Bekijk ook hier de ‘beslisboom‘ van de overheid om te beoordelen of je verkouden kind wel of niet naar de groep/school mag.

Kinderen van 13 tot 18 jaar
Kinderen van 13 tot 18 jaar met verkoudheidsklachten en/of koorts moeten thuis blijven. Als je kind 24 uur geen klachten heeft mag hij of zij weer naar de groep komen. Ook hier is er een uitzondering: neem bij terugkerende en bekende klachten van jullie kind (zoals astma en hooikoorts) contact op met de vaste contactpersoon bij Youké. Als zowel de ouders, als de groepsbegeleiding de klachten herkennen, mag jullie kind mogelijk wél naar de groep komen. Indien er naast de bekende klachten toch nieuwe verkoudheidsklachten en/of koorts bij komen, dan blijft jullie kind thuis. In dat geval adviseert de overheid contact met de huisarts op te nemen.

Als jullie zelf twijfelen of je kind het Corona-virus heeft, is het mogelijk een test te laten doen. Op de site van de rijksoverheid kun je daar meer over lezen.

Een broertje/zusje/familielid heeft het virus, kan mijn kind zelf wel naar de groep komen?
Jullie kind kan helaas niet opgevangen worden in verband met het besmettingsgevaar en de veiligheid voor anderen. Jullie vaste contactpersoon blijft bereikbaar voor hulpvragen.

Hoe word ik op de hoogte gehouden van het meest recente nieuws van Youké?
Voor het meest actuele nieuws kunt u het beste deze website; youke.nl in de gaten blijven houden.

 

Als jullie vraag niet is beantwoord, neem dan contact op met jullie gebruikelijke contactpersoon of bel met 088 170 5000.

Hulpverlening bij Youké

Lees hier meer over de veranderingen van de hulpverlening bij Youké als gevolg van het Corona-virus.