Jeugd- en opvoedhulp in Bunschoten

Youké helpt kinderen, jongeren van 0 tot 23 jaar en hun gezinnen bij opgroeien en opvoeden. De ondersteuning is passend en dichtbij. De naam Youké zegt het al: “Jij bent oké”, met een eigen talent, kleur en netwerk.

  1. Goede start voor baby’s, peuters, kleuters en ouders
  2. Gedrags- en ontwikkelingsvragen bij jonge kinderen
  3. Meekomen op school
  4. Omgaan met autisme
  5. Omgaan met een traumatische ervaring
  6. Een moeilijke scheiding (voorkomen)
  7. Thuis opvoeden
  8. Thuis wonen lukt niet meer
  9. Een crisis

Contactpersoon

Kitty Zorgcoördinator 088 170 5000

Hulp bij Youké

Waarmee helpen we jou of je gezin?
Youké helpt kinderen, jongeren en gezinnen bij vragen op het gebied van opvoeden en opgroeien. Bijvoorbeeld als een kind niet mee kan komen op school, bij ernstige gedragsproblemen of bij problemen binnen het gezin. Ook tijdens een crisissituatie of bij een moeilijke scheiding helpt Youké jou.

Hoe helpen we jou of je gezin?
We kijken welke hulp het beste bij jou past. Dit doen we samen met buurt- en wijkteams, zodat er snel duidelijk is welke hulp je nodig hebt. Deze ondersteuning organiseren we laagdrempelig en – waar dit mogelijk is – dichtbij. Het versterken en ondersteunen van jouw eigen netwerk staat hierbij centraal.

Waar helpen we jou of je gezin?
Hulp bieden we het liefst in de dagelijkse omgeving: thuis, op school, bij een kindcentrum of in de wijk. Op sommige locaties van Youké bieden we ook dagbehandeling. Als een kind of jongere (tijdelijk) niet thuis kan wonen, bieden wij crisisopvang, pleegzorg en gezinshuizen.

Veelgestelde vragen over Youké in Bunschoten

Youké biedt hulp aan gezinnen, kinderen en jongeren. Samen bepalen we welke ondersteuning nodig is. Dat doen we met onze kennis en expertise op het gebied van:

  1. Goede start voor baby’s, peuters, kleuters en ouders
  2. Gedrags- en ontwikkelingsvragen bij jonge kinderen
  3. Meekomen op school
  4. Omgaan met autisme
  5. Omgaan met een traumatische ervaring
  6. Een moeilijke scheiding (voorkomen)
  7. Thuis opvoeden
  8. Thuis wonen lukt niet meer
  9. Een crisis

We denken graag met je mee om de hulp te bieden die bij jou en je gezin past. Je kan hulp krijgen na een doorverwijzing via de kinderarts, de huisarts of het wijkteam van de gemeente Bunschoten. Een doorverwijzing wordt ook een beschikking genoemd. Via deze link kun je een afspraak maken met het sociaal team.

Voor aanmelden en vragen over Youké: neem contact op via ons telefoonnummer 088 170 5000.

Bepaling jeugdhulp
Als een kind onder toezicht staat van Samen Veilig Midden Nederland (SAVE), het Leger des Heils, William Schrikker groep of het Nidos, is er een gezinsvoogd. De gezinsvoogd kan een Bepaling Jeugdhulp afgeven waarmee het kind wordt aangemeld voor passende zorg bij Youké.

Verwijzing noodzakelijk
Je hebt een beschikking vanuit de gemeente, een medische verwijzing of Bepaling Jeugdhulp nodig om met een traject bij Youké te starten. Natuurlijk kun je wel altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt.

Youké doet er alles aan om je zo snel mogelijk te helpen en wachttijden te voorkomen. Zo nodig zorgen we voor tijdelijke overbruggingshulp. We zoeken samen met jou naar een oplossing op maat: zo passend en dichtbij als mogelijk. Hier kan je de actuele wachttijden zien.

Samen met een hulpverlener zoek je naar de hulp die het beste bij jou past. We maken één Plan van Aanpak met duidelijke doelstellingen. Youké werkt samen met andere organisaties om een volledig antwoord te hebben op jouw hulpvraag. Een hulptraject stemmen we ook altijd af met het wijkteam, buurtteam, sociaal team of de jeugdconsulenten van jouw gemeente.

We betrekken jouw netwerk actief bij de hulpvraag. We zoeken samen naar een steunfiguur. Dit kan een familielid zijn, een buurman of een kennis. Deze aanpak werkt, omdat deze steunfiguur langdurig dichtbij jouw gezin staat. Hulp is er daardoor vaker en sneller op momenten dat het nodig is.

In ons werk houden we rekening met verschillende culturen, tradities en gebruiken. Als het nodig is, werken we samen met organisaties en vrijwilligers met jouw culturele achtergrond. Daardoor begrijpen we jou beter, versterken we de communicatie en zorgen we voor een toegankelijk hulptraject.

Wil je nog meer weten over onze werkwijze? Kijk dan eens hier.

Youké biedt zowel jeugdhulp als jeugd GGZ. Deze twee vormen van hulp biedt Youké integraal aan passend bij de individuele vraag van het kind, de jongere en gezin. Ambulante hulp bieden we het liefst in jouw eigen omgeving: Thuis, op school of bijvoorbeeld bij de kinderopvang. Waar en hoe we hulp bieden, ligt aan jouw hulpvraag. Soms werkt het beter om voor de hulp naar een van de locaties van Youké te komen.

Een overzicht van onze hulp op locaties bij jou in de buurt vind je onderaan deze pagina. ↓

Zit jouw vraag hier niet tussen?

Neem dan direct contact met ons op.

●        Telefoonnummer: 088-1705000

●        E-mailadres: start@youke.nl